علت دنده عقب نرفتن تیگو 5

     

    علت دنده عقب نرفتن تیگو 5 

     

    علت دنده عقب نرفتن تیگو 5 از ایرادات شایع در این خودرو میباشد که معمولا هر دارنده خودرو تیگو 5 با آن مواجه خواهد شد . دنده عقب یک دنده بسیار مهم در تمامی خودروها میباشد. ممکن است زمان بسیار کمی را صرف رانندگی در دنده عقب کنید، اما اگر دنده عقب نداشته باشید، خودرو شما تقریبا غیرقابل رانندگی خواهد بود. شما نمی‌توانید از مکان‌های پارک، پارک موازی، پیچ سه نقطه‌ای یا بسیاری از اقدامات اساسی دیگر اقدام نمایید. 
    مواقعی وجود دارد که خودرو تیگو 5 شما به دنده عقب نمیرود. دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود خودرو تیگو 5 از دنده عقب امتناع کند. و هنگامی که این اتفاق می افتد، ممکن است یک مشکل جزئی و یا نیاز به رسیدگی بیشتر داشته باشد.

     

    مطالب مفید : تعمیر گیربکس اتوماتیک

     

    در اینجا رایج ترین دلایلی دنده عقب نرفتن تیگو 5 وجود دارد.

     

    روغن گیربکس کم است


    روغن گیربکس را به صورت دستی به خودرو تیگو 5 شما اضافه می کنند
    همانطور که موتور به روغن متکی است تا کارها را روان نگه دارد، گیربکس نیز به روغن نیاز دارد. روغن گیربکس برای روانکاری گیربکس عمل می کند، به طوری که بخش های مختلف سیستم می توانند بدون ایجاد آسیب حرکت کنند. در گیربکس اتوماتیک، روغن گیربکس به عنوان خنک کننده نیز عمل می کند تا از گرم شدن بیش از حد آن جلوگیری کند.

    اگر روغن گیربکس خودرو تیگو 5 شما کم باشد، با مشکلات انتقال مواجه خواهید شد. یکی از این مشکلات می تواند نرفتن به دنده عقب باشد، زیرا ممکن است روان کننده کافی برای عمل کردن به عنوان مایع هیدرولیک وجود نداشته باشد که برای قرار دادن دنده در جای خود لازم است. البته، احتمالاً با همه دنده‌ها این مشکل را خواهد داشت، بنابراین اگر ماشین شما در دنده‌های دیگر خوب می‌رود، احتمالاً این مشکل نیست.

    تعمیر خودرو با روغن گیربکس کم کار آسانی است، زیرا می توانید به سادگی روغن را خودتان پر کنید. با این حال، گیربکس یک سیستم بسته است، بنابراین نباید روغن نشتی داشته باشد. اگر روغن گیربکس کم است، باید مراقب نشتی و علت کم بودن آن باشید.

     

    کثیف بودن روغن گیربکس


    با گذشت زمان، روغن گیربکس می تواند آلاینده های کوچک را از سیستم جمع کند. با کاهش کیفیت روغن گیربکس، ممکن است آسیبی به گیربکس خودرو تیگو 5 شما وارد شود. اگر روغن به شدت آلوده باشد، ممکن است کار روغن کاری به خوبی انجام نشود و همین دلیلی شود که خودرو تیگو 5 شما به دنده عقب نرود . البته درست مانند کم بودن روغن گیربکس، این مسئله بیشتر در مورد همه دنده ها صدق می کند، نه فقط برای دنده عقب.

     

    شکسته شدن دنده عقب


    ممکن است خیلی ساده به نظر برسد که درست باشد، اما اینطور نیست. دنده عقب تیگو 5 شما به سادگی می تواند بشکند.البته این اتفاق بسیار نادر است، و ممکن است به دلیل سایش و پارگی ساده، یا در صورت برداشتن مکرر دنده در صورت تعویض رخ دهد. اگر دنده عقب شکسته یا کنده شده باشد، خودرو تیگو 5 شما به دنده عقب نمیرود ، اگرچه همچنان می توانید به جلو برانید.

     

    خرابی گیربکس


    بدترین سناریو زمانی است که کل سیستم گیربکس فرسوده شده باشد  و باعث می شود که نه یک قطعه بلکه گروهی از قطعات  نزارن خودرو تیگو 5 به دنده عقب برود . در این صورت، باید سیستم گیربکس را تعمیر کنید یا آن را تعویض کنید تا از عملکرد روان خودرو خود اطمینان حاصل کنید.

    یک گیربکس در حال فروپاشی ممکن است با سرویس منظم و انجام تعمیرات جزئی نجات یابد. اما وقتی خودرو تیگو 5  شما اصلاً دنده عقب نمی‌رود، چاره‌ای جز پیدا کردن متخصصی ندارید که کل سیستم را جایگزین کند.  که خوشبختانه ما در گیربکس آپ با دهه ها تجربه در تعمیرات گیربکس خودرو های چینی در اینجا هستیم تا به شما عزیزان کمک کنیم تا خودروتون رو با کمترین هزینه و بهترین کیفیت همانند روز اول بازسازی کنید .

     

    فرسوده بودن ساعتی گیربکس


    فرسوده و معیوب بودن ساعتی گیربکس خودرو تیگو 5 میتواند یکی دیگر از علت های دنده عقب نرفتن آن باشد . 
    ساعتی گیربکس، کنترل مرکزی هر سیستم انتقال اتوماتیک است. بدنه آن مانند شبکه‌ای است که روغن گیربکس را به چندین سوپاپ منتقل می‌کند، که به نوبه خود، بسته کلاچ مناسب را فعال می‌کند تا به ازای هر سرعت رانندگی به دنده تبدیل شود. بنابراین، اگر ساعتی گیربکس کثیف یا فرسوده باشد  یکی دیگر از دلایل اصلی دنده عقب نرفتن خودرو تیگو 5 است .

     

     خراب بودن سنسور موقعیت 


    گیربکس های اتوماتیک برای تعویض دنده به واحد کنترل موتور خودرو ECU متکی هستند. ECU کامپیوتر ماشین است و وقتی تعویض دنده را به عقب می برید، یک سنسور به ECU می گوید که دنده عقب را درگیر کند. این سنسور ممکن است از کار بیفتد و یا خراب شود، که باعث می شود ECU خودرو تیگو 5 شما را به عقب تغییر ندهد. با یک سنسور خراب ممکن است نتوانید شیفتر را در موقعیت معکوس قرار دهید و مطمئناً در واقع معکوس درگیر نخواهد شد.

     

     

    علائم خرابی کاتالیزور

     

    علائم خرابی کاتالیزور

     

    علائم خرابی کاتالیزور را جدی بگیرید و خیلی سریع به آن رسیدگی کنید.کاتالیزو مسئول پاکسازی گازهای گلخانه ای خودرو ست و ذرات مضر را به گازها و بخار آب ایمن تر تبدیل می کنند. اما چه اتفاقی می‌افتد اگر کاتالیزور مسدود شود یا خراب شود.
    در اینجا، ما علائم خرابی کاتالیزور را بررسی می‌کنیم و مشکلاتی را که در نتیجه ممکن است رخ دهد، توضیح می‌دهیم. 
    مبدل های کاتالیزوری یک جزء ضروری خودرو هستند که برای کاهش میزان آلاینده های مضری که از موتور خودرو خارج می شود، کار می کند. این قوطی فلزی به عنوان بخش ثابتی از سیستم اگزوز عمل می‌کند و از یک کاتالیزور شیمیایی برای حذف آلودگی گازهای خروجی موتور استفاده می‌کند که به طور چشمگیری آسیب کمتری به آنها وارد می‌کند.

     

    مطالب مفید : تعمیر گیربکس اتوماتیک

     

    کاتالیزور چیست و چگونه کار میکند


    مبدل‌های کاتالیزوری در سیستم اگزوز قرار دارند، جایی که گازهای مضر مانند مونوکسید کربن و هیدروکربن‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و آنها را به دی‌اکسید کربن و آب  تبدیل می‌کنند که از لوله اگزوز آزاد می‌شود.

    کاتلیزور ها حاوی "منافذ" سرامیکی هستند که با مخلوطی از پالادیوم، رودیوم و پلاتین پوشیده شده اند. هنگامی که این پوشش در معرض انتشار گازهای داغ موتور قرار می گیرد، گرم می شود و ساختار شیمیایی منافذ را تغییر می دهد. کاتالیزور به عنوان یک مانع عمل می کند و گازهای مضر را از بین می برد و ذرات را به نیتروژن و اکسیژن تبدیل می کند.

    نتیجه چشمگیر است. مبدل‌های کاتالیزوری می‌توانند تعداد قابل‌توجهی از ذرات مضر را از گازهای خروجی از اگزوز حذف کنند و حجم دود خطرناک خروجی از لوله اگزوز را محدود کنند.

    علاوه بر این، مبدل‌های کاتالیزوری بسیار بادوام هستند و به حداقل تعمیر و نگهداری نیاز دارند . با این حال، بررسی و سرویس در فواصل زمانی منظم می تواند به اطمینان از اینکه کاتالیزور همانطور که باید کار می کند کمک کند.

     

    علائم خرابی مبدل کاتالیزور چیست؟


    مبدل های کاتالیزوری حاوی فلزات گرانبها هستند و ممکن است هدف سرقت قرار بگیرن.

    در حالی که مبدل های کاتالیزوری بادوام و سنجیده هستند، گاهی می توانند مشکلاتی را ایجاد کنند که باید از آنها آگاه باشید.  و علائم خرابی کاتالیزور را بدانید :

     

    عملکرد ضعیف موتور و  کم شدن شتاب 


    اگر متوجه کاهش عملکرد ماشین خود شده اید، این نشانه میتواند خرابی کاتالیزور باشد. ممکن است موتور در هنگام دور آرام ، خشن و خفه به نظر برسد، یا بیش از حد معمول سکون داشته باشید و پدال گاز ممکن است مثل همیشه گاز ندهد و اصطلاحا خفه باشد.

     

    گرما بیش از حد از زیر ماشین


    آیا متوجه خروج گرما از زیر ماشین خود شده اید؟ شما دیوانه نشده اید و این یکی دیگر از علائم خرابی کاتالیزور است. 

    هنگامی که کاتالیزور مسدود می شود، دود داغ اگزوز در منافذ دستگاه ایجاد می شود. و شما این گرما را در بیرون و داخل ماشین خود احساس میکنید و قطعاً این علامتی است که نباید برای مدت طولانی نادیده بگیرید.

     

    بوی تخم مرغ گندیده


    این بویی را که در ماشین شما  می پیچد نادیده نگیرید زیرا ممکن است یکی دیگر علائم خرابی کاتالیزور باشد. 

    هنگامی که مشکلی در سیستم  کاتالیزور وجود دارد، ذرات گوگرد آنطور که باید پراکنده نمی شوند. و این مشکل می تواند بویی شبیه تخم مرغ فاسد ایجاد کند که ممکن است هنگام رانندگی متوجه آن شوید.

     

    دود اگزوز تیره


     اگر دود خروجی از اگزوز ماشین شما تیره است، این نشانگر اصلی علائم خرابی مبدل گشتاور است. هنگامی که مبدل ها به درستی کار می کنند، کربن و سایر ذرات مضر را تجزیه می کنند. اگر دود تیره است، به این معنی است که این ذرات هنوز آنجا هستند.

    اگر متوجه شدید دود تیره از اگزوز خارج می شود، خودروی خود را در اسرع وقت بررسی کنید. این نشانه نه تنها می تواند هزینه های تعمیر را کاهش دهد، بلکه تضمین می کند که آلاینده های روزانه را به حداقل می رسانید. 

     

    کاتالیزور خراب چه مشکلاتی را ایجاد میکند


    ما علائم خرابی مبدل کاتالیزور را بررسی کردیم ، اما چه مشکلات گسترده تری می تواند ایجاد کند؟

    بیشتر مشکلات کاتالیزور مسدود شده از آسیب گرما ناشی می شود. اگر یک واحد مسدود شود، بخارهای داخل به دمای بسیار بالایی می رسد، که می تواند منجر به آسیب به پوشش ویژه هر یک از منافذ کاتالیزوری شود. این به این معنی است که ذرات مضر کمتری تجزیه و تغییر شکل می‌دهند، در این زمان علائم شروع به ظاهر شدن می‌کنند.

    اگر مشکل رفع نشود، گرما می تواند مبدل را از داخل به بیرون ذوب کند و هزینه تعمیر قابل توجهی را به همراه داشته باشد. اگر آسیب جزئی باشد، ممکن است بتوان دستگاه را تمیز کرد .

    در مواقع دیگر، خرابی کاتالیزوریمی تواند ECU و سنسور اکسیژن خودرو را قطع کند، به همین دلیل است که مشکلات موتور یک علامت رایج است. تبدیل کاتالیزور، ECU و سنسور اکسیژن با هم کار می کنند تا دود سمی از اگزوز را محدود کنند، بنابراین وقتی مشکلی در هر یک از این اجزا وجود دارد، احتمالاً با مشکلات کارایی و عملکرد مواجه خواهید شد.

     

    چرا کاتالیزور خراب میشود


    در بیشتر موارد مبدل کاتالیزوری برای تمام طول عمر خودرو دوام می آورد، اما مانند همه قطعات غیر قابل تخریب نیست. شرایط زیر ممکن است باعث خرابی زودرس آن شود:

    مسافت پیموده شده بالا - شبکه شیمیایی مبدل کاتالیزوری فقط برای مسافت های زیاد قبل از اینکه همه عناصر شیمیایی به طور کامل واکنش نشان دهند خوب است.

    ضربه - زباله های موجود در جاده می توانند به کاتالیزور آسیب وارد کنند و ممکن است در اثر برخورد قطعه به طور کامل از بین برود.

    سوخت نسوخته در سیستم اگزوز - شمع های فرسوده یا سوپاپ های موتور آسیب دیده می توانند باعث ورود سوخت به سیستم اگزوز شوند که سپس در داخل مبدل می سوزد و باعث آسیب می شود.

    خطاهای الکتریکی - اگر شمع ها درست کار نمیکنن، این دلیل دیگری ست که سوخت نسوخته می تواند وارد بدنه مبدل شود.

    نشت سوخت یا هوا – رینگ های پیستون به شدت فرسوده یا زنجیر تایم فرسوده دلیل دیگریست که سوخت نسوخته می تواند وارد مبدل شود.

    نشتی روغن و مایع خنک کننده - مشکل واشر یا منیفولد ورودی نیز می تواند باعث مشکلاتی شود زیرا روغن یا مایع خنک کننده می تواند وارد مبدل کاتالیزوری شود که به احتمال زیاد چراغ چک موتور شما را روشن می کند.

     

     

    علایم خرابی فلایویل گیربکس

     

    علایم خرابی فلایویل گیربکس 

     

    علایم خرابی فلایویل گیربکس موضوع به نظر ساده ای میاید که باید آن را جدی گرفت و در این مقاله به بررسی آن میپردازیم . فلایویل در نگاه اول بخش ساده ای از ماشین شماست، اما در واقع اهداف زیادی دارد، به خصوص در ماشین های مدرن تر این اهداف رپر رنگ تر است.

    اگر گمان میکنید که فلایویل خودرو شما خراب شده است، و این علایم خرابی را در خودرو خود میبینید باید در اسرع وقت آن را تعویض کنید تا مشکل بدتر نشود و بر سایر اجزای خودروی شما آسیب بیشتری وارد نشود.
    اما فلایویل چیست و علایم خرابی فلایویل گیربکس چه میباشد؟ 
    هدف اصلی فلایویل ذخیره انرژی جنبشی (حرکتی) است که می تواند برای تامین انرژی خودروی شما و جلوگیری از توقف آن هنگام برداشتن پای خود از روی پدال گاز استفاده شود. موتور را از طریق کلاچ به گیربکس متصل می کند و امکان انتقال نیرو به چرخ ها را فراهم می کند.

     

    مطالب مفید : تعمیر گیربکس ام وی ام

     

    عملکرد فلایویل چیست

     

    فلایویل چهار عملکرد اصلی را برای خودرو شما انجام می دهد. عبارتند از:


    اینرسی چرخشی را فراهم می کند تا موتور را در حرکت نگه دارد
    میل لنگ را متعادل می کند
    به روشن شدن موتور کمک می کند
    برای انتقال نیرو از موتور به گیربکس (همراه با کلاچ) متصل می شود.

    اولین عملکرد فلایویل این است که موتور را در حرکت نگه می دارد حتی زمانی که شتاب را متوقف می کنید. به همین دلیل است که فلایویل باید به طور قابل توجهی سنگین تر از یک صفحه انعطاف پذیر باشد زیرا خودرو اتوماتیک دارای مبدل گشتاور است، در خودرو دستی اینطور نیست. 


    از آنجا، یک وزنه تعادل طبیعی برای میل لنگ فراهم می کند. این وزنه تعادل مستقیماً در چرخ لنگر تعبیه شده است، به همین دلیل بسیار مهم است که یک فلایویل مخصوص برای خودرو خود تهیه کنید.

    فلایویل به روشن شدن موتور با دندانه های اطراف حلقه استارت روی فلایویل کمک می کند. استارت لگد می زند و این دندانه ها را می گیرد و فلایویل را مجبور می کند که بچرخد تا موتور بچرخد. 

    در نهایت، فلایویل به عنوان وسیله ای برای انتقال نیرو از موتور به گیربکس عمل می کند. وقتی کلاچ را فشار می دهید، در واقع کاری که انجام می دهید این است که چرخ طیار را از گیربکس جدا می کنید. وقتی کلاچ را رها می‌کنید، همه چیز به هم متصل می‌شود تا نیرو را تامین کند.

     


    نشانه های خرابی فلایویل گیربکس

     

    صداهای نا متعارف در حالت درجا

     

    اگر خودرو شما دارای یک فلایویل دو جرمی باشد که بسیاری از خودروهای مدرن از آن برخوردارند، احتمالاً هنگامی که موتور ماشین شما در حالت درجا است، صدای زیادی از گیربکس خواهید شنید. که یکی از علایم شایع خرابی فلایویل گیربکس میباشد.
    البته این اتفاق تنها در صورتی رخ میدهد که یک فلایویل دو جرمی در خودروی خود داشته باشید.

     

    صدای کلاچ (ارتعاشات)

     

    صدای کلاچ یکی دیگر از علایم خرابی فلایویل گیربکس است که می تواند ناشی از مشکلات مختلفی باشد، از جمله فرسودگی دیسک های کلاچ، صفحات فشار یا یاتاقان های آزاد.
    با این حال، یکی دیگر از دلایل بالقوه آن میتواند تاب برداشتن فلایویل باشد. البته این شایع ترین علت نیست، ولی موضوعی  است که باید به آن توجه کنید.

     

     استارت ناسازگار

     

    دور تا دور فلایویل، دندانه هایی وجود دارد. این دندانه ها حلقه استارت را تشکیل می دهند و همان چیزی است که استارت شما به آن متصل می کند تا موتور را برگرداند و خاموش نشود. با گذشت زمان این دندانه ها ممکن است بشکنند، و هنگامی که استارتر سعی می کند با این دندانه های شکسته درگیر شود، صدای ساییدن را می شنوید.
    اگر مشکل دندانه ها باشد، اگر یک بار دیگر تلاش کنید، خودرو استارت میخورد. با دندانه های شکسته، این مشکل متناوب است یعنی گاهی پیش میاید و گاهی پیش نمیاید ولی هر چه مدت زمان بیشتری برای تعمیر آن طول بکشد بدتر می شود.

     

     بوی سوختگی

     

     شایع ترین علت سوختن کلاچ استفاده نادرست است، که اگر همه کارها را به درستی انجام میدهید، نشانه یک مشکل مکانیکی عمیق تر است. اگر بوی کلاچ سوخته را حس کردید، باید نحوه رانندگی خود را مجددا ارزیابی کنید یا کلاچ یا فلایویل را تعویض کنید.

     

    مشکلات تعویض دنده

     

    در حالی که بعید است مشکلات تعویض دنده از علایم خرابی فلایویل گیربکس باشد که شکستگی چرخ فلایویل دلیل آن است، اما غیرممکن نیز نیست. اگر در تعویض دنده ها مشکل دارید، به این معنی است که چرخ فلایویل شما به شدت تاب خورده است و احتمالاً مشکلاتی وجود داشته که برای مدتی نادیده گرفته بودید.
    علاوه بر این، اگر برای تعویض دنده مشکل دارید، تنها مشکل شما چرخ فلایویل باشد.

     

    فلایویل در کجا قرار دارد

     

    فلایویل خودرو شما همیشه به سمت عقب موتور، مستقیماً بین موتور و گیربکس قرار دارد. محفظه به طور کامل چرخ فلایویل را در بر می گیرد، بنابراین تا زمانی که گیربکس موتور را در نیاورید، آن را نخواهید دید.
    معمولاً می‌توانید بخشی از فلایویل را از طریق یک درگاه دسترسی مشاهده کنید یا استارت را بردارید، اما برای برداشتن فلایویل و تعویض آن، ابتدا باید گیربکس را جدا کنید.

     

    علت گاز هرز خوردن ماشین اتومات

     

    علت گاز هرز خوردن ماشین اتومات

     

    علت گاز هرز خوردن ماشین اتومات موضوع مهمی است که هر دانده ماشین اتومات باید آن را بداند . وقتی پدال گاز خودرو خود را فشار میدهید ، انتظار دارید ماشین شتاب بگیرد. پس چه اتفاقی می‌افتد که خودرو شتاب نمی‌گیرد، اما دور در دقیقه بالا می‌رود؟ این مشکلی است که باید فوراً به آن رسیدگی کرد، اما از کجا شروع کنیم؟
    خودروهای مدرن فوق العاده قابل اعتماد هستند و ما انتظار داریم که همه قطعات با هم کار کنند تا بتوانیم بدون هیچ زحمتی به مقصد برسیم. اما اگر پدال گاز ماشین را به حرکت در نیاورد چه اتفاقی می‌افتد؟ موتورهای احتراقی برای کارکرد موثر به ترکیب دقیقی از هوا، سوخت و جرقه متکی هستند. اگر یکی از این عناصر در اوج کارایی نباشد، می توانید انتظار عملکرد ضعیف یا حتی عدم حرکت را داشته باشید.
    موتور خودرو شما نیز از یک گیربکس اتوماتیک یا دستی برای گرفتن نیرو از موتور و انتقال آن به چرخ ها استفاده می کند، بنابراین گیربکس نیز می تواند علت گاز هرز خوردن خودرو باشد.
    در این مقاله، ما به مهمترین دلایلی که ماشین گاز هرز میخورد، اشاره می کنیم. ما همچنین بررسی می کنیم که چگونه می توانید مشکلات خودرو را برطرف کنید، حتی اگر مکانیک حرفه ای نباشید. در پایان این مقاله به سوالات مهم شما نیز می پردازیم.

    دلایلی که ماشین شما گاز هرز میخورد و یا دقیق تر شتاب نمی گیرد اما دور در دقیقه بالا می رود
    هنگامی که پدال گاز به پایین فشار داده می شود، خودرو قرار است شتاب بگیرد. اگر این اتفاق نمیفتد ، ممکن است به این معنی باشد که گیربکس لیز می خورد یا مبدل گشتاور به خوبی کار نمیکند. همچنین به دلیل شیر برقی خراب، کلاچ فرسوده، گیربکس آسیب دیده یا مشکلات مختلف پیشرانه نیز میتواند ماشین گاز هرز بخورد.

     

    دمای نرمال گیربکس

     

    دمای نرمال گیربکس

     

    دمای نرمال گیربکس موضوع مهمی در نگهداری از گیربکس های اتوماتیک است .روغن گیربکس برای خنک نگه داشتن گیربکس و عملکرد درست آن بسیار حیاتی است. دمای روغن توسط کامپیوتر گیربکس کنترل می شود تا اطمینان حاصل شود که خرابی های مکانیکی وجود ندارد. بنابراین، دمای نرمال گیربکس چه دمایی است  و چه زمانی باید نگران باشید موضوع مهمی است که باید به آن توجه کنید. نگهداری منظم طبق دستور سازنده بسیار مهم است. روغن گیربکس و فیلتر باید در فواصل زمانی معین تعویض شوند. همچنین می خواهید در صورت مشاهده هر گونه بی نظمی، حتما گیربکس را به یک مکانیک نشان دهید. حتی کوچکترین نشتی در صورت غفلت می تواند به مشکلی بزرگ تبدیل شود.

    مطالب مفید