نحوه روشن کردن ماشین اتومات

    نحوه روشن کردن ماشین اتومات

     

    نحوه روشن کردن ماشین اتومات

     

    نحوه روشن کردن ماشین اتومات کار پیچیده ای نیست . خودروهای اتوماتیک در حال حاضر خیلی عادی شده اند. و نه تنها رانندگی با آن‌ها راحت‌تر و آرامش‌بخش‌تر از یک  خودرو دستی است، بلکه در برخی موارد می‌توانند سوخت کمتری بسوزانند و هزینه نگهداری آن‌ها کمتر باشد.

    با این حال، اگر قبلاً با یک خودرو اتوماتیک رانندگی نکرده اید ، قرار گرفتن پشت فرمان بسیار آسان است و از پدال کلاچ دیگر خبری نیست .

    قبل از اینکه شروع کنید باید با این نشان ها آشنا باشید :

    مطالب مفید : تعمیر گیربکس جیلی

     

    P = پارک

     

    R =  دنده عقب

     

    N = خلاص

     

    D = رانندگی یا درایو

     

    M = حالت دستی

     

    پارک فقط باید زمانی استفاده شود که خودرو متوقف شده و میخواهید از ماشین خارج می شوید. این حالت گیربکس را قفل می‌کند و از جلو رفتن آن جلوگیری می‌کند اما همچنان باید ترمز دستی را هنگام پارک کردن نیز فشار دهید.

    دنده عقب همانطور که می گوید عمل می کند - مانند دنده عقب در یک خودرو دستی عمل می کند و زمانی که می خواهید به عقب برانید باید انتخاب شود.

    خلاص مانند بیرون کشیدن گیربکس دستی از دنده است. اگر برای مدت کوتاهی توقف کرده اید ، می توانید از آن همراه با ترمز دستی استفاده کنید.

    درایو  به طور خودکار دنده ها را انتخاب می کند و به خودرو اجازه می دهد به جلو حرکت کند.

    برخی از گیربکس های اتوماتیک نیزدارای حالت دستی نیز هستند که  به شما امکان انتخاب دنده اول یا دوم را می دهند.

     

    چه زمانی در خودرو اتومات از دنده دستی استفاده کنیم

    حالت دستی خودرو اتومات می تواند در شرایط خاص مفید باشد. به عنوان مثال، در جاده های لغزنده  برای به حداقل رساندن چرخش چرخ ها  ، می توانید با دنده دو حرکت کنید.

    اگر در حال پایین آمدن از تپه‌ای شیب‌دار هستید، ممکن است برای ترمز  بهتر موتور و محدود کردن سرعت خودرو ، دنده‌ای پایین‌تر از حالت عادی را انتخاب کنید.

    انتخاب دنده‌های پایین‌تر می‌تواند به ارائه قدرت بیشتر در برخی موقع کمک کند - مانند زمانی که در بزرگراه حرکت می‌کنید و میخواهید سبقت بگیرید اما بهتر است در رانندگی معمولی، از حالت Drive استفاده کنید.

     

    تفاوت های رانندگی با ماشین اتوماتیک و ماشین دستی

    هنگامی که در  خودروی اتوماتیک می نشینید،  بلافاصله متوجه عدم وجود کلاچ و کنترل های مختلف گیربکس خواهید شد. دنده ها توسط خودرو انتخاب می شوند، نه شما،

    جدای از این تفاوت ها، ماشین های اتوماتیک دقیقاً همان دستی هستند. شما تمام کنترل های دیگر را به همین ترتیب اجرا خواهید کرد.

    تمام جنبه های کلیدی رانندگی خوب یکسان است همانند : حفظ موقعیت جاده. فرمان؛ و ترمز گرفتن به تدریج

     

    مزیت های گیربکس های اتوماتیک

    اگرچه گیربکس های اتوماتیک به نگهداری بالا شهرت دارند، اما نسبت به گذشته قابل اعتمادتر  و کارآمدتر هستند.

    دو مورد از نکات مثبت رانندگی با ماشین اتوماتیک این است که می توانید مدت زمان بیشتری دست خود را روی فرمان نگه دارید (بدون تعویض دنده!) . همچنین می توانید روی تشخیص خطرات و برنامه ریزی برای جایی که می خواهید بروید تمرکز کنید.

    احتمال خراب شدن قطعات در این ماشین ها کمتر از حالت دستی است . برای مثال: اگر شما کنترل درستی روی ماشین ندارید و کلاچ گیری ضعیفی دارید قطعا در ماشین دستی صفحه کلاچ خیلی روز تموم خواهد شد ولی در ماشین های اتومات این مشکل وجود ندارد.

    علاوه بر این که رانندگی راحت‌تر است، در برخی از برند ها نسخه‌های اتومات کارآمدتر از همتایان دستی خود هستند.

    همچنین می‌توانند سریع‌تر نیز باشند - به‌ویژه بسیاری از گیربکس‌های دوکلاچه می‌توانند سریع‌تر از انسان‌ها دنده‌ها را عوض کنند و از سرعت 0 تا 100 کیلومتر را  بسیار کاهش دهند.

    با این حال، خودروهای اتوماتیک معمولاً گران‌تر هستند، ولی اگر راننده جدیدی هستید این خودرو ها خیلی به شما کمک میکنن که ساده تر به یک راننده حرفه ای تبدیل بشید.

     

    چگونه ماشین اتوماتیک را روشن کنیم؟

    برای روشن کردن بیشتر خودروهای اتوماتیک، باید پدال ترمز را فشار داده و نگه دارید، سپس دکمه استارت موتور را فشار دهید.

    برخی از خودروها دارای یک کلید احتراق هستند ، اما همه آنها فقط زمانی شروع به کار می کنند که ترمز فشرده شود.

    یک سری حروف و احتمالاً اعداد را روی جعبه دنده خودرو اتوماتیک خواهید دید. که تقریباً همه گیربکس ها دارای این حروف زیر هستند که در بالا به طور کامل توضیح داده شدند.

     

    با خودرو اتوماتیک چگونه توقف کنیم

    اگر هنگام رانندگی خودرو اتوماتیک  مجبور به توقف موقت  همانند عبور از عاب پیاده شدید  به سادگی پای خود را روی پدال ترمز فشار دهید  و در همین حالت نگه دارید در حالی که دنده در حالت رانندگی قرار دارد.

    اگر برای مدت طولانی تری توقف می کنید  همانند ماند در پشت  چراغ های راهنمایی رانندگی  می توانید دنده را به پارک و یا خلاص منتقل کنید. این بدان معناست که شما دیگر مجبور نیستید پای خود را روی پدال ترمز نگه دارید و از حرکت خودرو جلوگیری خواهد شد.

     

     

    مطالب مفید